2018 YILININ İKİNCİ BÖLGE ASKOM TOPLANTISI İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
09 Ağustos 2019

2018 yılının ikinci Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Aydın ve Muğla İl Sağlık Müdürlüklerinin katılımıyla Müdürlüğümüz UMKE binasında gerçekleştirildi.

 Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk’ün başkanlık ettiği toplantıya , Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nü temsilen Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Selma Özcan, illerin Kamu Hastaneleri, Halk Sağlığı Hizmetleri başkan ve yardımcıları, il ve ilçe hastanelerinin başhekimleri, kamu, özel ve üniversite hastaneleri Acil Sorumlu Başhekim Yardımcıları, İl Ambulans Servisi Başhekimleri katıldı.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Düzelli’nin sunum yaptığı toplantıda bölge illerindeki hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve hastane acil servislerinin son üç aylık döneme ait çalışmaları değerlendirildi. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri, Acil Servislerin işleyişinin kolaylaştırılması, iller arası hasta sevkleri, bölge illeri arasında işbirliğinin artırılması ve acil sağlık hizmetinin kesintisiz, ulaşılabilir ve etkin olarak sürdürülebilmesine yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu. Ayrıca ambulansların etkin kullanımı, olağan olmayan olayların bildirimi, ilaç ve donanım hakkında yapılan değişiklikler, özellikli durumlarda yapılan uygulamalar, çalışan eğitimleri ve turistin sağlığı kapsamında deneyimler ele alınarak bilgi paylaşımı ve iyileştirici kararlar alındı.
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 1.jpg