ACIPAYAM DEPREMİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI YAPILDI

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk başkanlığında İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları, İl Ambulans Servisi Başhekimi ve Devlet Hastanesi Başhekimleri, Hizmet Başkanları ve Yardımcılarının katılımıyla Acıpayam Depremi Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda yapılan Çalıştayda; Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan “Afetlere Genel Bakış ve Denizli İlinin Afet Geçmişi”, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Düzelli “Ulusal ve Yerel Düzeyde Afet Yönetimi ve Planlaması”, Acıpayam DH’de görevli Sağlık Memuru Serdar Avan “Acıpayam Devlet Hastanesi’nde Deprem Sürecinin Değerlendirilmesi”, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Esma Katı “Acıpayam Depreminde Ambulans Ekiplerinin Çalışmaları” ve Denizli UMKE Sorumlusu Dr. Erhan Kaya “Acıpayam Depreminde UMKE Ekiplerinin Çalışmaları” konularında sunumlar gerçekleştirdiler. Sunumların ardından Acıpayam merkezli meydana gelen 5,5 büyüklüğünde ki deprem ve sonrası müdahaleler ile iyileştirme çalışmaları değerlendirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, deprem, yangın vb. doğal afetlerin her zaman olabileceğini bu nedenle böyle bir duruma karşı hazırlıklı olmanın önemli olduğunu ve afet durumunda hızlı koordinasyon ile müdahalelerin yapılması gerektiğini söyledi. Öztürk: “Acıpayam İlçemizde Mart ayında 5.5 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Acıpayam Devlet Hastanemizde deprem sonrası tedbir amaçlı hastalarımız tahliye edildi, sonrasında gerekli incelemeler ve tedbirlerden sonra Acil Serviste sağlık hizmeti sunulmaya devam edildi. Biliyorsunuz ki afet durumlarında sistemli bir şekilde en hızlı koordine olunması gereken yerlerden biri sağlık tesisleri, hastanelerdir. Hızlı ve etkin şekilde koordine olunarak yaralanma gibi durumlar söz konusu ise hemen müdahale edilebilmesi gerekir. İşte Acıpayam depremi sonrası varsa eksikliklerimizi tespit edip değerlendirmek ve de böyle durumlarda ne yapmalıyız konusunu detaylı öğrenmek için bu çalıştayı düzenledik. Deprem sonrası hem hastane yönetimi ve çalışanları hem 112 ekipleri hem de UMKE ekipleri çok iyi organize oldular. Hastalarımıza sunulan sağlık hizmetinin aksamadan gerçekleşmesi ve olası yeni bir depreme karşı hazırlıklı olunması konusunda gerekli tüm tedbirleri aldılar. Bu anlamda hastane çalışanları adına Hastane Yönetimimize, 112 ekiplerimize ve tüm UMKE gönüllülerimize teşekkür ediyorum. İnşallah böyle bir durum tekrar yaşanmasın ama yaşanırsa da biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm önlemlerimizi almış olalım” diye konuştu.

• ACIPAYAM DEPREM ÇALIŞTAY 12.jpg
  • ACIPAYAM DEPREM ÇALIŞTAY 8.jpg