AİLE HEKİMLERİ VE AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANLARI İLE TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ HEKİM VE ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DÜZENLENDİ
16 Temmuz 2020

Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından birinci basamakta görev yapan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ile Toplum Sağlığı Merkezi hekim ve çalışanlarına yönelik Bilgi Güvenliği, E-Nabız ve Bulaşıcı Hastalıklar konuları ile ilgili eğitim düzenlendi. 3 gün süren eğitimlere 960 sağlık çalışanı katıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime; Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Başkan Yardımcıları Dr. Firdes Akbaş Vayvada ile Mehmet Burdurlu, 251 aile hekimi ve 303 aile sağlığı çalışanı ile toplum sağlığı merkezlerinde görevli 28 hekim ve 378 sağlık çalışanı katıldı. 3 ayrı grup şeklinde toplam 960 sağlık çalışanın katıldığı ve 3 gün süren eğitimlerde; Bilgi Güvenliği, E-Nabız, Bulaşıcı Hastalıklar, İhbar Bildirim Sistemleri, İnfluenza, Akut Barsak Enfeksiyonları (ABE), Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonların Sürveyansı, Genişletilmiş Bağışıklama Programı, Soğuk Zincir, Aşı Takip Sistemi (ATS) ve Lojistik, Zoonotik ve Vektörel Hastalıklar üzerine sunumlar ve bilgi paylaşımı yapıldı.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinde koruyucu sağlık hizmeti sunumunun öneminin büyük olduğunu dile getiren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, geçtiğimiz yıl başlatılan Pembe Şehir Projesi ile kanser taramalarında gösterdikleri gayret ve başarılı çalışmalardan dolayı aile sağlığı ile toplum sağlığı hekim ve çalışanlarına teşekkür etti. Bu yıl düzenledikleri organ bağış projesi ve E-Nabız kullanımını arttırmaya yönelik de destek isteyen Öztürk; “Geçen yıl hep birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Denizli’de kanser tarama oranlarını yükselttik ve birçok vatandaşımızda erken evrede kanseri tespit edip tedavisine başlanmasını sağladık. Bu yıl da “Her Bağış Yeni Bir Hayat” Organ Bağışı Projesi yürütüyoruz. Projenin başlangıcı ile birlikte organ bağış oranlarımızı arttırmaya yönelik birçok etkinlik düzenledik, bağış sayılarımızı arttırdık. Mart ve Nisan aylarında canlı organ bağışında bulunan kişi sayılarına göre iller arasında Denizli 1. sırada yer aldı. Hedefimiz yıllık veride Denizli olarak önemli bir fark oluşturabilmek ve işte bu anlamda yine sizlerden destek bekliyoruz. Hep birlikte güzel çalışmalar yaparak inanıyorum ki İlimizde organ bağış oranını kat ve kat arttıracağız. Bunun dışında vatandaşlarımızın tekrar tetkiklerini önlemek, tüm sağlık bilgilerine ulaşmasını kolaylaştırmak adına önemli olan E-Nabız kullanımını arttırmaya yönelik de desteklerinizi bekliyoruz. Vatandaşlarımıza E-Nabız’ın önemini anlatma ve kullanımına yönlendirmede sizin rolünüz çok büyük olacaktır” diye konuştu.

  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 1.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 6.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 8.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 9.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 11A.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 10.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 15.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 5.jpg
  • AİLE HEKİMLERİ TSM ÇALIŞANLARI EĞİTİM 19.jpg