İL VERİMLİLİK VE KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
28 Temmuz 2020

Müdürlüğümüz İl Verimlilik ve Kalite Koordinatörlüğü tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kamu hastanelerinin Kalite Yönetim Direktörleri ve kalite birimi çalışanlarının katıldığı toplantıda verimlilik yerinde değerlendirme sonuçları, Sağlıkta Kalite Standartları ve klinik kalite çalışmaları ele alındı.

Toplantıda ilk olarak Verimlilik Yerinde Değerlendirme sonuçları il geneli, hastane ve bölüm bazlı analiz edildi. Elde edilen sonuçların başarılı olduğu görüşüne varılarak, 2020 yılında yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

Daha sonra Sağlıkta Kalite Standartları sonuçları incelendi. Önümüzdeki yeni yayınlanacak Sağlıkta Kalite Standartları (Sürüm 6) hazırlık çalışmaları planları gözden geçirildi. Hazırlıklar kapsamında Kalite Yetkinlik Geliştirme Programı ayrıntıları hakkında İl Kalite Koordinatörü Dt. Okan İlhan tarafından bilgilendirme yapıldı.

Son olarak da Türkiye Klinik Kalite Programı kapsamında il genelinde klinik kalite çalışmaları gözden geçirildi. Bakanlığın genel politika, stratejik amaç ve hedefleri doğrultusunda klinik kalite gösterge kartı sonuçlarının il genelinde iyileştirilmesini sağlamak için yapılanlar konuşuldu. Klinik kalite çalışmalarının üçer aylık ve yıllık dönemlerde izlenmesine; ilgili uygulama rehberi doğrultusunda hastanelerde yerinde değerlendirmeler yapılmasına karar verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından il genelinde gerçekleştirilen Verimlilik Yerinde Değerlendirme sonuçlarını inceleyen İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk: “ Elde edilen başarılı sonuçlar için; başta Müdürlüğümüz İl Verimlilik Kalite Koordinatörlüğü ekibi ve hastanelerimizde bu işe emek veren Verimlilik ve Kalite birimlerimize çok teşekkür ediyorum. Aynı özverili çalışmanın, ekip ruhunun ve başarının bu yılda süreceğine inanıyorum” dedi.