2017 - 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINA BAŞLARKEN
28 Temmuz 2020

Sağlık Müdürümüz Dr. Şükrü ARPACI, 2017-2018 yılı eğitim öğretim dönemi başlarken bir basın açıklaması yayınladı.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilmesi, ailelerin duyarlılığı ile birlikte sağlık, eğitim ve diğer birçok hizmet sektörünün işbirliği ile mümkün olacaktır. Çocuklarımızın aşılanmaları, düzenli takipleri, sağlıklı beslenmeleri, bağımlılık yapan kötü alışkanlıklardan korunmaları, fiziksel ve sosyal aktivitelere kat
ılımları, meslek sahibi olabilmeleri bütün bu saydığımız konular “Sağlıklı Nesil” için olması gereken belli başlı faaliyetlerdir. 

Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın sağlıklı olabilmelerinin ilk şartı sağlıklı beslenmektir. Burada sabah kahvaltısının önemine ve kantin beslenmesine dikkati çekmek istiyorum. Çocuğumuzun, zihinsel ve bedensel aktivitesinin yoğun olacağı bir güne yeterli ve dengeli bir kahvaltı ile başlaması okul başarısını olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca ara öğünlerde veya öğle yemeğinde, şeker ve yağ içeriği yüksek besinler olan cips, kızartmalar, hamburger, tost, şekerlemeler, kolalı ve gazlı içecekler gibi besleyici değeri düşük yiyecekler yerine besleyici değeri yüksek, büyüme ve gelişmesine destek verecek sebze-meyve, süt, yoğurt, ayran gibi besinleri tüketmesini sağlamalıyız.

Bu dönemde çocuklarımıza kazandıracağımız doğru ve sağlıklı bir beslenme alışkanlıkları, hayatının diğer dönemleri için de önemli olacaktır. Unutmayalım ki; sürekli bir büyüme gelişme süreci içinde olan çocuklar, beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenen gruplardan birisidir ve yanlış beslenme alışkanlıkları kalp-böbrek hastalıkları, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi hastalıklara zemin hazırlayacaktır. 

Çocuklarımızın sağlığı için yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra kişisel temizliğine dikkat etmesi ve sağlığın kapısı olan diş fırçalama alışkanlığı kazanması da son derece önemlidir. Çocuklara alacağımız okul ürünlerin sağlığa zararlı madde içermemesi, okul çantasının fiziksel yapısına uygun olması gerekmektedir. Bir diğer önemli konu da çocuğumuzun televizyon ve bilgisayar, cep telefonu karşısında daha az zaman harcaması için onları çeşitli fiziksel ve sosyal aktivitelere yönlendirmeli ve desteklemeliyiz. 

2017-2018 yılı eğitim öğretim döneminde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum.

Dr.Şükrü ARPACI
İl Sağlık Müdürü