İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri Toplantısı Yapıldı...
06 Eylül 2022

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Başkanlığında İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimlerinin katılımıyla Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk; merkez ve ilçelerde yürütülen sağlık hizmetlerinin titizlikle sürdürülmesinin önemli olduğuna değinerek; “  Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında aşılama, kanser taramaları, sağlıklı beslenme, anne, bebek, çocuk, ergen üreme sağlığı, kronik hastalıkların önlenmesi, bağımlılıkla mücadele gibi birçok konuda toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik birçok faaliyet yürütüyoruz.  Bu noktada sizler ilçelerdeki sağlık sistemimizin gözü ve kulağısınız. Vatandaşlarımızın sağlığı için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlık Müdürümüzün açılış konuşmasından sonra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Aytekin Polat tarafından yapılan sunumla Birinci Basamak Sağlık kuruluşlarında yürütülen sağlık hizmetlerinin güncel durumu değerlendirildi.  Ayrıca 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak etkinlikler üzerinde istişare edildi.

Toplantı İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimlerinin talep ve görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.