Aralık Ayı Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu Toplantısı
09 Ağustos 2019

2017 Yılı Aralık Ayı ASKOM (İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) ve Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı Pamukkale Üniversite Hastanesi toplantı salonunda yapıldı.

ASKOM (İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) ve Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı, 27 Aralık 017 Çarşamba günü; Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. İbrahim Emreoğlu başkanlığında Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı, İl Ambulans Servisi Başhekimi, Komuta Kontrol Merkezi Sorumlusu ile İlimiz de faaliyet gösteren Devlet Hastaneleri, Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yöneticileri, Özel Hastane Başhekimleri ve Acil Servis sorumlularının katılımıyla düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısının sunumuyla başlayan toplantıda 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarının ve hastane acil servislerinin 2017 Yılı Kasım ayı çalışmaları değerlendirildi. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri ve Acil Servislerin işleyişinin kolaylaştırılmasına, acil sağlık hizmetinin kesintisiz, ulaşılabilir ve etkin olarak sürdürülebilmesine yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu. Sevk Komisyonunda hastaneler arası hasta nakillerinde kayıtların düzenli yapılması, sevkin uygunluğuna dikkat edilmesi ve yapılan uygulamaların iyileştirilmesine dönük kararlar alındı.

Açılış konuşması, Kamu Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. İbrahim Emreoğlu tarafından yapılan toplantıda Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinin önemine vurgu yapıldı. Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer de konuşmasında; Acil sağlık hizmetlerinin işleyişi ve iletişimin geliştirilmesi açısından bu tür toplantıların yararlarını anlatarak tüm katılımcılara teşekkür etti.
Aylık olarak düzenlenen toplantıya, alınan görüş ve önerilerle 31 Ocak 2017 tarihinde yeniden toplanmak üzere son verildi.

• ASKOM TOPLANTISI 4.jpg
  • ASKOM TOPLANTISI 5.jpg