OCAK AYI ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOORDİNASYON KOMİSYONU TOPLANTISI
28 Temmuz 2020

İl Sağlık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde 2018 Yılı Ocak Ayı ASKOM (İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) ve Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı yapıldı.

ASKOM (İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) ve Hastaneler Arası Sevkleri Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu toplantısı, 31 Ocak 2018 Çarşamba günü; İl Sağlık Müdür Vekili Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Op. Dr. İbrahim Emreoğlu Başkanlığında, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Uz. Dr. Burak Altan, İl Ambulans Servisi Başhekimi, Komuta Kontrol Merkezi Sorumlusu ile İlimiz de faaliyet gösteren Devlet Hastaneleri, Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yöneticileri, Özel Hastane Başhekimleri ve Acil Servis sorumlularının katılımıyla düzenlendi.

Toplantıda; 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarının ve hastane acil servislerinin 2017 Yılı Aralık ayı çalışmaları değerlendirildi. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri ve Acil Servislerin işleyişinin kolaylaştırılmasına, acil sağlık hizmetinin kesintisiz, ulaşılabilir ve etkin olarak sürdürülebilmesine yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu. Sevk Komisyonunda hastaneler arası hasta nakillerinde kayıtların düzenli yapılması, sevkin uygunluğuna dikkat edilmesi ve yapılan uygulamaların iyileştirilmesine dönük kararlar alındı.
Aylık olarak düzenlenen toplantıya, alınan görüş ve önerilerle 28 Şubat 2018 tarihinde yeniden toplanmak üzere son verildi.