DENİZLİ ÇİMENTO SAN. T.A.Ş. ÇALIŞANLARINA ‘ORGAN BAĞIŞI VE ORGAN NAKLİ’ EĞİTİMİ VERİLDİ
28 Temmuz 2020

İl Sağlık Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonu ile Denizli Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğünde görevli Hemşire Yusuf Hazar tarafından Denizli Çimento San. T.A.Ş. fabrika çalışanlarına ‘Organ Bağışı ve Organ Nakli’ konusunda 01.02.2018 tarihinde eğitim verildi.

Eğitimde; "Organ naklinin canlı donörden veya kadavra donörden yani beyin ölümü tespit edilen kişilerden yapıldığı, bu nedenle kişinin evde, sokakta değil yoğun bakım servisinde vefat etmesi halinde naklin tıbben uygun olacağı, Ülkemizde böbrek, karaciğer, kalp, pankreas, kemik ve kemik iliği, akciğer, ince bağırsak, kalp kapağı, kornea, tendon, kol ve deri nakli yapıldığı, 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkesin 2238 sayılı yasaya göre organlarının tamamını veya bir bölümünü bağışlayabileceği, yaşlı veya çok genç olmanın, süregelen sağlık sorunları , alkol ve sigara alışkanlığı olan kişilerin organ bağışında bulunmalarında bir engel olmadığı" belirtildi.

Eğitim sonunda organ bağışında bulunmak isteyen çalışanlara organ bağış stantında görevli Ebe Nesrin Çakır ve Hemşire Nilay Semerci tarafından bilgilendirme yapılarak organ bağışı alındı ve organ bağış kartı düzenlendi.

Bakanlığımızca halkımızın ve tüm kamuoyunun organ nakli ve organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi ve desteklerinin sağlanması tek çözüm olarak görülmekte, bu bağlamda; Müdürlüğümüz ve organ bağış bürolarımızca gerekli hassasiyet gösterilerek kamu ve özel sektörden gelen her organ nakli ve organ bağışı bilgilendirme eğitim başvurularına Müdürlüğümüzce destek verilmektedir.