GÜNEY İLÇE ENTEGRE HASTANESİ’NDE DÂHİLİYE POLİKLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI…
28 Temmuz 2020

Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Güney İlçesine yapılan sağlık yatırımları devam ediyor. Hastane bünyesine Dahiliye Uzmanı görevlendirilerek poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.

Güney İlçe Entegre Hastanesi’nde her Pazartesi günü İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen Dahiliye Uzmanı tarafından poliklinik hizmeti verilmeye başlandı. Güneyliler diyabet, hipertansiyon, astım, kalp rahatsızlıklarında muayene olup, ilaç raporlarını yenileyebilecekler. İlaç raporlarının ilçede verilmesiyle birlikte hastaların başka bir hastaneye gitmesine gerek kalmayacak.

Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Güney İlçe Entegre Devlet Hastanesi’nin bakım onarım, tıbbi malzeme eksikliklerini tamamladıklarını ve şimdi de hastanede Dâhiliye Polikliniği açarak ilçe halkının hizmetine sunduklarını söyledi. Öztürk; Sağlık Müdürlüğü görevine getirildikten sonra ilçe ziyaretlerine Güney’den başlamıştık. Hastanemiz 112, Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’nden oluşan entegre hastane. Hastanede röntgen cihazı arızalıydı. Laboratuar hizmetleri verilmiyordu. Acil Serviste mefruşat eksiklikleri vardı.  Acil servisi baştan aşağı yeniledik. İlçeye dijital röntgen cihazı kazandırdık. Yine laboratuarda hemogram, tit gibi bazı tetkiklerin yapılması için düzenlemeler yaptık. Güneylilere haftada bir gün Dâhiliye polikliniği açacağımız yönünde söz de vermiştik. Dâhiliye Uzmanını ilçede görevlendirerek bu sözümüzü yerine getirdik. Daha önce Serinhisar ve Çardak’da Dahiliye Polikliniği açmıştık. Her zaman söylediğim gibi merkez - ilçe hastane ayrımı yapmadan her yere en iyi sağlık hizmetini ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

• FOTO-1.jpg