İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLERİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ BAŞKANLARI VE ENTEGRE İLÇE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLERİ ŞUBAT AYI TOPLANTISI
28 Temmuz 2020

İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri Şubat Ayı Toplantısı; İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Başkanlığında; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan ve Destek Hizmetleri Başkanı Yavuz Tosun, Birim Sorumluları, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda sırasıyla Verimlilik ve Kalite Koordinatörü Dt. Okan İlhan tarafından “Halk Sağlığı Hizmetleri 2017 Yılı Verimlilik Karne Analizi”, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Diyetisyen Gizem Karakuş Mutlu tarafından “Beslenme Dostu Okul Projesi”, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ecz. Kamile Özel tarafından “Akılcı İlaç Kullanımı”, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Özgül Ertan tarafından “Resmi Yazışma Kuralları, Dikkat Edilmesi Gereken Konular”, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Uz. Dr. Birsen Gökçe tarafından “Kanser Kayıt İşlemlerinde İlçe Sağlık Müdürlüğü/TSM ve ASM’lerin Dikkat Etmesi Gereken Konular” sunumları yapıldı, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. Halk Sağlığı Hizmetleri Verimlilik karnesinde yer alan kriterlere göre ilimiz sağlık hizmetleri değerlendirildi. Özellikle önemli parametrelere dikkat çekildi. Akılcı ilaç kullanımı çalışmaları kapsamında şuana kadar yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalar istişare edildi.

Sunumlar sonrası tek tek Birim Sorumluları, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri’ne söz veren İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, İlçelerinde yaşadıkları sıkıntıları, talepleri ve önerilerini dinledi. Öztürk, özellikle ilçede ki sağlık kurumlarını yerinde ziyaret ederek bire bir tespitler yapmak istediğini bunun için de ilçe ziyaretlerine yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi.

• 3A.jpg
  • 3D.jpg