ÖZEL HASTANELER HİZMET DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
28 Temmuz 2020

• 2A.jpg

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk’ün başkanlığında Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız koordinasyonunda Özel Hastane Mesul Müdürleri katılımı ile ‘Hizmet Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı.
Toplantı; İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Başkanlığında; Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ve Destek Hizmetleri Başkanı Yavuz Tosun, Birim Sorumluları, Özel Hastane Mesul Müdürleri katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüzde yapıldı.
Toplantıda sırasıyla Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ecz. Kamile Özel tarafından “Akılcı ve Güvenli İlaç Kullanımı”, Destek Hizmetleri Başkanlığından Tahsin Çağlayan tarafından “USS (Ulusal Sağlık Sistemi) ve TSİM (Temel Sağlık İstatistikleri Modülü) Veri Gönderimleri”, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığından Ayfer Türkay tarafından “Bebek Dostu Hastane”, Dr. Ecenur Torun tarafından “Ölüm Bildirim Sistemleri” sunumları yapıldı, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. 2017 yılının hizmet verileri, kamu ve özel tüm hastanelerinin sezaryen oranları değerlendirildi. Sağlıklı gebelerde normal doğumun tercih edilmesinin önemi vurgulandı.

“Denizli’de Vatandaşlarımızın Sağlığı Bizlere Emanet”
Bir ilin sağlık hizmeti; dendiğinde ilde bulunan kamu ve özel sağlık tesislerinin hepsinin akla gelmesi gerektiğini belirten İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, şöyle konuştu: “Kamu hastanelerimiz ve birinci basamak sağlık tesislerimiz yöneticileri ile belirli aralıklar ile düzenlediğimiz toplantılarda bir araya gelip sağlık alanında sorunları, mevcut durumumuzu ve çözüm önerilerimizi değerlendiriyoruz. Aynı şekilde Müdürlük olarak özel hastanelerimizin yöneticileri ile de bundan böyle toplantılarda bir araya gelmek istiyoruz. Bu toplantılarımızın amacı; sağlık sektörünün sorunlarına, sektörün tüm paydaşları ile birlikte ortak çözüm alternatifleri oluşturmak ve daha önemlisi ilimizin kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık sistemine kavuşmasının önünü açmak. Çünkü Denizli’de vatandaşlarımızın sağlığı bizlere emanet. Bu sebeple Denizli’de sağlık dendiğinde bir bütün olarak düşünmeli ve hep birlikte daha kaliteli hizmeti sunabilmek, başka illere de bu konuda birçok alanda örnek olabilmek adına çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.