SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİNE KATILARAK İLİMİZDE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI
28 Temmuz 2020

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresine konuşmacı olarak katıldı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından 02-05 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslar arası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi 03.05.2018 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Türkiye Temsilciliği tarafından yapılan; "Dünyada ve Türkiye’de Sürdürülebilir Sağlık Politikaları" kongre açılış konferansı ile başladı.

Kronik Hastalıklarda Kanıt Temelli Bakım, Hemşirelikte Uzmanlaşmak, Hemşirelik Lisans Eğitiminin Değerlendirmeleri, Pediatri Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar, Sağlık Turizmi, Acil Yardım ve Afet Yönetiminin Dünü, Bugünü ve Geleceği, Tıpta Güncel Yaklaşımlar, Sağlıkta Biyomühendislik Uygulamaları, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme, Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Yeni Uygulamalar konulu panellerin yer aldığı Kongrede 04.05.2018 tarihinde Burdur, Denizli, Antalya ve Afyon İl Sağlık Müdürlerinin katılımıyla “Sağlıkta Dönüşümün Bölgesel Yansımaları” isimli panel gerçekleştirilerek İl Sağlık Müdürlerimiz tarafından bilgi ve deneyim paylaşımı yapıldı.

Denizli’de Sağlıkta Dönüşümün Bölgesel Yansımalarını aktaran İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk; Sağlıkta Dönüşüm ile Denizli’de yenilenen kamu hastaneleriyle hastanelerin hizmet kalitesi ve kapasitesinin arttığını vurgulayarak; Denizli’de birçok özellikli merkezlerin açıldığını, merkezlerle orantılı tıbbi teknoloji kapasitesinin arttığını, böylelikle daha kapsamlı teşhis ve tedavi imkanlarının sağlandığını söyledi. Özellikle birinci basamak sağlık hizmetlerinde de önemli başarıların altını çizen Sağlık Müdürümüz Sağlık çalışanlarının bu ciddi dönüşüm ve gelişimin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti.

• WhatsApp Image 2018-05-04 at 21.45.01 (2).jpeg
  • WhatsApp Image 2018-05-04 at 21.45.01.jpeg