"MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE SUNULAN SAĞLIK HİZMETLERİNİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİMİ"

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Toplum ve Göç Sağlığı Birimimiz koordinasyonunda İlçe Sağlık Müdürlükleri, İlçe Entegre Hastaneler ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinde kurulan mobil sağlık ekiplerine (Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru) yönelik "Mevsimlik Tarım İşçilerine Sunulan Sağlık Hizmetlerini Değerlendirme ve Geliştirme Eğitimi" gerçekleştirildi.

Tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla, bulundukları illerden diğer illere ya da aynı ilin tarım alanlarına aileleri ile birlikte giden vatandaşlarımızın nüfusa kayıtla ilgili genel sorunları, sürekli yer değiştirmeleri, sunulan hizmetler ile bu hizmetlere erişim konusunda bilgi yetersizlikleri önemli sağlık sorunları yaşamalarına sebep olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı, erken ölüm, sakatlık ve hastalıkların en fazla görüldüğü bu grubun temel sağlık hizmetlerine erişimlerini artırmak, sağlık sorunlarını kontrol altına almak ve sunulan hizmetleri sürdürülebilir kılmak büyük önem taşımaktadır.

Bu amaçla mevsimlik tarım işçilerine arazide sağlık hizmeti ve eğitimi verecek olan İlçe Sağlık Müdürlükleri, İlçe Entegre Hastaneler ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerinde kurulan mobil sağlık ekiplerine (Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru) "Mevsimlik Tarım İşçilerine Sunulan Sağlık Hizmetlerini Değerlendirme ve Geliştirme Eğitimi" verildi. Eğitimde sahada hangi sorunlarla karşılaşılabileceği, mobil ekip olarak neler yapılabileceği, diğer kurumların sorumlulukları ve ekip çalışmasının önemi vurgulandı. İlimizde 2015 yılından bu yana düzenlenen çalışmalara ait resimlerden oluşan bir video klip gösterimi yapıldı.

• 3A.jpg