İL SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZÜN KATILIMI İLE SERVERGAZİ DH'DE EBE,HEMŞİRE VE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Servergazi Devlet Hastanemizin "Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü” etkinliğine katıldı. Canlı müzik eşliğinde yapılan etkinlikte; meslekte 30 yılını dolduran hemşire ve ebeler ile uzun yıllar Hastanede görev yapan anne çalışanlara plaket verildi.

Servergazi Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe; İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Başkan Yardımcıları Uz. Dr. Fatma Aydeniz Ozansoy, Ahmet Alper Tatcı, Hastane Başhekimi Op. Dr. Alpaslan Alsoy, diğer idareciler ve çok sayıda hemşire, ebe ve hastane çalışanı katıldı. İlk olarak tek tek çalışanların günlerini kutlayıp her bir Servis ile hatıra fotoğrafı çektiren İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk ve Hastane Yönetimi, ‘Ebeler, Hemşireler ve Anneler Gününüz Kutlu Olsun’ yazılı pastayı çalışanlar ile birlikte kesti. Daha sonra meslekte 30 yılını dolduran ebe, hemşire ve uzun yıllar görev yapan anne çalışanlara birer plaket takdim edilerek, sağlığa verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür edildi.
Plaket töreninin ardından Hastanede görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali İhsan Yıldız’ın klarnet ve Emekli Sağlık memuru Eyüp Baş’ın bağlama çaldığı, sağlık çalışanlarının da hep bir ağızdan şarkı ve türkü seslendirdiği canlı müzik eğlencesine geçildi. Sağlık çalışanları birbirinden güzel şarkı ve türküler seslendirip, oynayarak gönüllerince eğlendiler.

“Ebe ve Hemşirelerimiz Sağlık Hizmetinin En Önemli Parçalarından Biridir”
İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu ve ebelerin, hemşirelerin de bu ekibin çok önemli birer parçası olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Bugün burada sağlık hizmetlerinde bir bütün olmuş ebe ve hemşirelerimizle birlikte olmak çok güzel. Hemşirelik, insan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan kutsal ve çok onurlu bir meslektir. Yine ebelik de tarihin en eski mesleklerinden biridir. Köyde, kasabada ve kentte olmak üzere vatanımızın her bir köşesinde, kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olan ebeler, doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olup, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasını sağlıyorlar. Bugün baktığımızda ilimizdeki sağlık ordusunun yaklaşık % 25’ini ebe ve hemşirelerimiz oluşturmaktadır. Sizler sağlık hizmet sunumunun en önemli bileşeni, sağlık ekibimizin en kalabalık meslek grubu, hastalarımıza karşı bizim gülen yüzümüzsünüz. Yine dünyada en temel ve sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabır, mücadele ve hoşgörünün sembolü şüphesizki annelerimizdir. Bu güzel gün vesilesiyle öncelikle sizlere sonsuz şükranlarımı sunarak; özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm Ebe ve Hemşirelerimiz ile anne çalışanlarımızı kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.

• 19D.jpg
  • 6A.jpg