PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ, ÖZEL HASTANELER VE ÖZEL DİYALİZ MERKEZİ'NDE GÖREVLİ KALİTE ÇALIŞANLARINA SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI(SKS) EĞİTİMİ VERİLDİ.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Üniversite Hastanesi, Özel Hastaneler ve Özel Diyaliz Merkezlerinde görev yapan kalite ekiplerine Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) uygulamalarına ilişkin eğitim verildi. İl Verimlilik Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen eğitim iki gün sürdü.

Eğitim kapsamında katılımcılara Verimlilik ve Kalite Koordinatörü Dt. O.Okan İlhan tarafından Kalite Değerlendirilmesi, Doküman Yönetim Sistemi, Güvenlik Raporlama Sistemi, Gösterge Yönetim Sistemi ve Hasta Güvenliği konularında bilgi verildi.

Uzman Hatice Dönmez Arman tarafından SKS kapsamında Yoğun Bakım Hizmetleri, Hasta Bakımı, Risk Yönetimi ve Doğumhane Hizmetleri anlatıldı. İlaç Yönetimi ile ilgili bilgiler de Eczacı Aysu Aytekin tarafından verildi.

Eğitim sonrası yapılan sınavda başarılı olanlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verilecek. Katılımcılar eğitim sonrası geri bildirimlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan SKS değerlendirmeleri öncesinde Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlerin çok faydalı olduğunu belirttiler.

• KALİTE-1.jpg
  • KALİTE-2.jpg