ÖZBEKİSTAN SAĞLIK HEYETİNE DENİZLİ SAĞLIK TURİZMİ TANITILDI

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Pamukkale Sağlık Turizm Derneği tarafından Özbekistan ile Denizli arasında sağlık köprüsünün oluşturulması amacıyla düzenlenen kongreye katılarak, Denizli’nin sağlık turizmindeki yeri ve önemiyle ilgili konuşma gerçekleştirdi.

Pamukkale Sağlık Turizm Derneği tarafından düzenlenen organizasyona Özbekistan’dan Buhara Vali Yardımcısı Djamol Nasırov, Buhara Üniversitesi Rektörü Amrillo Shodiyevich, Buhara İl Sağlık Müdürü Bakhodır Djumaev, Namangan İl Sağlık Müdürü Solıjan Mumınov, Fergana İl Sağlık Müdürü Odılcan Umarov, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Alkan, Pamukkale Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Erikoğlu ve Denizli’deki özel hastanelerin yöneticileri katıldı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk yaptığı konuşmada Türkiye’ye sağlık turizmi için yurtdışından gelen vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti’nin garantisi altında olduğunu belirterek; “ Denizli kamu hastaneleriyle, Pamukkale Üniversitesi’yle ve özel hastaneleriyle Türkiye’de özellikli sağlık hizmetlerinin verildiği illerimizin başında gelmektedir. İster özel hastanelere isterse devlet hastanelerine sağlık için yurt dışından gelen vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti’nin denetimi ve garantisi altında gönül rahatlığıyla tedavilerini yaptırabilirler. Ayrıca Denizli’ye bir hasta geldiğinde Pamukkale, Laodikea ve Hieapolis gibi turistlik yerlerden de faydalanabilir. Sağlık Bakanlığımızın prensipleri dahilinde Özbekistan ile işbirliği içerisinde çalışmaya hazırız ” dedi.

• FOTO-1.jpg
  • FOTO-2.jpg