İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLERİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ BAŞKANLARI VE ENTEGRE İLÇE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLERİ TOPLANTISI

İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri Toplantısı; İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Başkanlığında; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Yavuz Tosun, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları, Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri ve Birim Sorumluları katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda sırasıyla Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Uz. Dr. Emel Dikbaş tarafından “Kanser Taramaları İl Değerlendirmesi” ve Verimlilik ve Kalite Koordinatörü Dt. Okan İlhan tarafından “İl Verimlilik Karnesi Gösterge Kartları” sunumları yapıldı, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. İl geneli kanser tarama oranları üzerinde durularak Merkez ve İlçelerde vatandaşların KETEM’lere (Kanser Erken Teşhis Tarama Ve Eğitim Merkezi) başvurusunu arttırma planlamalarında bulunuldu. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 2018 yılı eylem planında yer alan anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi, sezaryen oranlarının azaltılması gibi önemli gündem maddelerine de değinilerek, bu konuda da gerekli çalışmalar görüşüldü.

Sunumlar sonrası tek tek Birim Sorumluları, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri’ne de söz veren İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, İlçelerinde yaşadıkları sıkıntıları, talepleri ve önerilerini dinledi. Tespit edilen eksik ve ihtiyaçların en kısa sürede tamamlanacağını vurgulayan Öztürk, düzenli aralıklar ile yapılan bu toplantıların özellikle İlçeler ve köylerdeki vatandaşların sağlık ihtiyacını daha hızlı tespit etmede önemli olduğunu söyledi.

• 4A.jpg
  • 1A.jpg