ÖZEL HASTANELER HİZMET DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
04 Aralık 2019

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk’ün başkanlığında Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız koordinasyonunda Özel Hastane Mesul Müdürleri katılımı ile ‘Hizmet Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı.

Toplantı; İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Başkanlığında; Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan, Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Düzelli, Birim Sorumluları, Özel Hastane Mesul Müdürleri katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüzde yapıldı.

Akılcı antibiyotik kullanımı, acil sağlık hizmetleri, beyin ölüm bildirim oranı ve kadavradan organ bağış oranı, sezaryen oranları, özel hastaneler uss veri gönderim oranları, e-doğum raporu, teletıp sistemine hastanelerin entegrasyonu ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı ana başlıkları görüşülen toplantıda; beyin ölümü oranları ve organ bağışı sayılarını arttırma, yine sezaryen oranlarının düşürülmesi yönünde neler yapılabilir konuları üzerinde duruldu. Acil servis hizmetleri ve ambulans kullanımı konusunda sıkıntılar görüşüldü, çözüm önerileri tartışıldı.

Sağlık Bakanlığımız bazında Denizli ili sağlık hizmeti ve verileri denildiğinde İlde bulunan kamu ve özel sağlık tesislerinin hepsinin değerlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’nin sağlıkta öncü bir İl olabilmesi için hem kamu hem özel hastanelerde verilen hizmet kalitesi ve Bakanlık kriterlerinin yerine getirilip getirilmediğinin önemli olduğuna dikkat çekti. Antibiyotik kullanım oranlarını da değerlendiren Öztürk, birinci basamakta oranların ortalama %17-20 düzeyinde çok iyi olduğunu, kamu hastanelerinde ve özel hastanelerde de hedeflerinin bu oranı %25’in altına düşürmek olduğunu söyledi. Öztürk,: “Denizli’de vatandaşlarımızın sağlığı bize emanet, bu nedenle üniversite, kamu ve özel hastaneler olarak hep birlikte nitelikli sağlık hizmeti sunmak için iş birliği yapacağız” şeklinde konuştu.

• 2A.jpg
  • 2D.jpg