ÇİVRİL ŞEHİT HİLMİ ÖZ DH, ANNE DOSTU HASTANE KRİTERLERİNİ YERİNE GETİREREK BAKANLIĞA BAŞVURDU
04 Aralık 2019

Denizli ikinci Anne Dostu Hastanesi’ne kavuşuyor. Acıpayam Devlet Hastanesi’nden sonra Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi de Anne Dostu Hastane kriterlerini tamamlayarak bu hakkı elde etmek için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından anne adaylarını normal doğuma teşvik etmek ve hastanelerin güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Anne Dostu Hastane projesi kapsamında Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’nde iki gün süren eğitim ve ön değerlendirme çalışması yapıldı. Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Halk Sağlığı Hizmetleri ve Sağlık Hizmetleri Başkanlıklarımız ile Denizli’de Anne Dostu Hastane ünvanına sahip Acıpayam Devlet Hastanesi’nin yöneticilerinin katıldığı değerlendirmeler sonunda hastanede verilen hizmetin anne ve bebek dostu odaklı olduğu görüldü ve Sağlık Bakanlığı’na Anne Dostu Hastane ünvanını almak üzere başvuruda bulunuldu.

• 10.png
  • 9.png