T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI T.C. Sağlık Bakanlığı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü

Yurt Dışına Çıkışlarda Gideceği Ülke Tarafından PCR Testi İstenen Kişilere Yapılacak Test Uygulamaları

Güncelleme Tarihi: 30/07/2020

1. Yurtdışına çıkacak kişiler için ilimizde tüm kamu ve özel hastaneler ile entegre merkez ve entegre hastaneler tarafından PCR numuneleri alınmaktadır.
  2. Kişiler (Vatandaş yabancı ayrımı olmaksızın), yurtdışına çıkışlarını belgeleyen (bilet, davetiye, öğrenim belgesi, dilekçe gibi. ) belgeler ile birlikte yukarıda belirtilen sağlık kuruluşlarına başvurabilir. Başvuru esnasında 110 Türk Lirası tetkik bedelini belirlenen hesap numarasına ödeme yapıldığına dair belge ibraz edilmelidir.
  3. Ödemenin yapılacağı hesap bilgileri aşağıdadır;
     Alıcı: Halk Sağlık Genel Müdürlüğü
     Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi nezdinde bulunan
     TR70 0001 2009 4520 0005 0000 41 IBAN Nolu Hesabı
  4. Yapılan testlerin sonuçlarına kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabilecek olup ayrıca onay aranmayacaktır. E-Nabız sistemine kayıtlı olmayan kişiler numune verdikleri sağlık kuruluşundan sonuç raporu alabilecektir.
  5. Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacak olup, bu görevliler görev belgelerini ibraz etmelidir.