NEONATAL RESESİTASYON PROGRAMI UYGULAYICI GÜNCELLEME EĞİTİMİ...
28 Temmuz 2020

• IMG_0929.JPG
  • IMG_0936.JPG
  • IMG_0894.JPG

Canlandırma Programı (NRP), 1998 yılından bu yana Ülke genelinde  doğum eylemine müdahale eden bütün sağlık çalışanlarına yönelik  başarıyla yürütülen bir hizmet içi eğitim programıdır.

Bu program kapsamında İlimizde yenidoğan ölümlerinin azaltılması, yenidoğana en uygun yaklaşım ve etkin resusitasyonun sağlanması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi bünyesinde hizmet veren Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda NRP Uygulayıcı Güncelleme Eğitimi gerçekleştirildi.

NRP Uygulayıcı Güncelleme Eğitiminin açılışına Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu katıldı. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat açılış konuşmasında yenidoğan canlandırmasının önemini vurguladı.

Kurs sorumluluğunu Dr. Mehmet Değirmenci’nin yürüttüğü eğitimde, ilimiz NRP eğitimcilerinden Pamukkale Üniversitesi’nde görevli Neonataloji Uz. Doç. Dr. Özmert Özdemir, Dr. Ömer Faruk Karaağaç, Hemşire Gülay Daşcı, Hemşire Şenay Özbek,  Denizli Devlet Hastanesinde görevli Uz. Dr. Osman Köseli, Dr. Mustafa Yorgancı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nde görevli Dr. Zeliha Yıldırım,  Aile Hekimleri Dr. Mehmet Değirmenci, Dr. Tuba Karahan, İl Sağlık Müdürlüğümüzde görevli Hem. Müge Özkılıç, Ebe Hamire Karadağ, Ebe Nesliye Erkan,  Ebe Venhar Ece, Ebe Safinaz Gözen görev aldı. NRP Uygulayıcı Güncelleme Eğitimine 10 Hekim ile 63 ebe/hemşire/ATT/Anestezi teknisyeni katıldı.