İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLERİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ BAŞKANLARI VE ENTEGRE İLÇE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLERİ NİSAN AYI TOPLANTISI
28 Temmuz 2020

İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri Nisan Ayı Toplantısı; İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Başkanlığında; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan, Birim Sorumluları, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantının açılışında İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından Müdürlüğümüze ait Bakanlığımız Yatırım Planında yer alan yatırım bilgileri aktarıldı, özellikle 1. basamak sağlık hizmetleri yatırım planlamaları hakkında bilgilendirme yapıldı.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Aytekin Polat tarafından ise “Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Değerlendirmesi” ve “Sağlıkta Fikir Şenliği” sunumu yapıldı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 2018 yılı eylem planında yer alan anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele, sezaryen oranlarının azaltılması gibi önemli gündem maddelerine değinilerek, bu konularda Bakanlık politikalarına dikkat çekildi.

Daha sonra sırasıyla Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Uz. Dr. Emel Dikbaş tarafından “Kanser Taramaları”, Toplum ve Göç Sağlığı Hizmetleri Birim Sorumlusu Dr. Nur Örki tarafından ise “Mevsimlik Tarım İşçileri” sunumları yapıldı, karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

“Halk Sağlığı Hizmetleri ile Binlerce Kişiye Aynı Anda Sağlık Hizmeti Sunuyoruz”
Sunumlar sonrası tek tek Birim Sorumluları, İlçe Sağlık Müdürleri, Toplum Sağlığı Merkezleri Başkanları ve Entegre İlçe Devlet Hastanesi Başhekimleri’ne söz veren İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, İlçelerinde yaşadıkları sıkıntıları, talepleri ve önerilerini dinledi, İl Sağlık Müdürlüğü olarak İlde verilen sağlık hizmeti içerisinde Halk Sağlığı Hizmetlerinin öneminin çok büyük ve zevkli bir kısmı olduğunu vurguladı. Öztürk: “Halk Sağlığı olarak örneğin bir yerde başlattığımız tarama programlarımız ile kısa zamanda binlerce kişiye ulaşmış ve hepsini taramadan geçirmiş oluyoruz. Bunun sonucunda birçok vatandaşımızın sağlık sorununu erken evrede tespit ediyor ve tedavi şansını arttırıyoruz. Sadece o kişinin hayatında değil ailesinin de hayatında olumlu bir katkı sunabilmenin verdiği mutluluk tarif edilemez” diye konuştu. Sağlık hizmeti sunmanın zaten rutin işleri olduğunu da dile getiren Öztürk, ekip olarak Türkiye’de örnek olacak topluma hizmette daha fazla fayda sağlayacak fikirler ile projeler üretmek ve gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

• 1B.jpg
  • 13B.jpg