Tüm bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve bu sağlığı devam ettirmek için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Bebek ve çocuklarda bunun en güzel ve ideal yöntemi Anne Sütü ile beslenmedir. Mükemmel özellikleri nedeni ile anne sütü, üstün besleme özelliğine sahip, bebeklik ve çocukluk döneminde sık karşılaştığımız enfeksiyonlardan, ileri yaşlarda görülen kanser hastalıklarına varıncaya kadar tüm hastalıklara karşı koruyucu önemde olan, beyin ve vücut gelişimini optimum düzeyde organize eden, bunları yaparken anne ile yavrusu arasındaki duygusal bağı en yüksek seviyeye çıkaran, anne sağlığına olumlu katkıları olan ve hiçbir masrafı ve yan etkisi de olmayan mucize bir besindir.
Anne sütünün doğru veriliş şekli önemlidir. İstenilen sağlıklı beslemeye ulaşabilmek için, tüm bebeklerimizin (özel tıbbi durumlar hariç) doğar doğmaz, ilk yarım saat içinde emzirilmeye başlanması, su dâhil başka herhangi bir besin verilmeksizin ilk altı ay sadece anne sütü ile beslenmesi, altıncı aydan sonra yine anne sütü ağırlıklı olmak üzere yavaş yavaş ek gıdalara geçilmesi ve emzirmenin iki yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gerekmektedir.
Ulusal ve uluslararası düzeyde Anne Sütünün bebek beslenmesi ve sağlığındaki birincil ve vazgeçilmez özellikleri nedeni ile üzerinde önemle durulmaktadır. Anne Sütünün önemini vurgulamak, toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek üzere 1-7 Ekim ‘Dünya Emzirme Haftası’ olarak kutlanmaktadır.
Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.