YENİDOĞAN CANLANDIRMA PROGRAMI UYGULAYICI EĞİTİMİNİN 4. GERÇEKLEŞTİRİLDİ...
09 Ağustos 2019

Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve oksijensiz kalmaya bağlı sorunları en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) uygulayıcı eğitimleri devam ediyor. 4. gerçekleştirilen ve 3 gün süren “Uygulayıcı Eğitime” katılan toplam 59 sağlık çalışanı düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Doğumda gelişebilecek sorunları en aza indirme noktasında önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programının dördüncüsü İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Çocuk, Ergen, Kadın ve Ürüme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda yapıldı. Kamu ve özel hastaneler olmak üzere eğitimlere 17’si Hekim, 42’si Ebe/Hemşire/ATT /Paramedik/Anestezi Teknisyeni olmak üzere 59 sağlık çalışanı katıldı. Kurs sorumluluğunu Dr. Mehmet Değirmenci’nin yaptığı eğitimlerde katılımcılara yenidoğana en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı.
Uygulama ve sertifika sınavı sonunda başarılı olan kursiyerler için eğitimin son gününde sertifika töreni düzenlendi. Törende Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Op. Dr. İbrahim Emreoğlu ve eğitimciler tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.