EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ 2019 YILINDA 45 BİN 890 EV ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ
28 Temmuz 2020

Yatağa bağımlı olan hastaların yaşadıkları ortamda sağlık ekipleri tarafından tıbbi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sağlık, bakım ve takip hizmetlerinin verildiği Evde Sağlık Hizmetleri, 2019 yılında Denizli’de 45 bin 890 ev ziyareti gerçekleştirdi.

 Hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibini, uygulamasını ve hastalığıyla ilgili gerekli bilgilerin hasta ve yakınlarına aktarılarak onların eğitimini kapsayan Evde Sağlık Hizmetleri 2019 yılında da Denizli’de bütün hızıyla devam etti.  3 Uzman Hekim, 12 Pratisyen Hekim, 2 Diş Tabibi, 1 Eczacı, 48 diğer sağlık personeli, 23 de tıbbi sekreter ve şoförlerden oluşan toplam 89 sağlık çalışanı 45 bin 890 ev ziyareti gerçekleştirerek şifa dağıttı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Evde Sağlık Hizmetlerinin genel işleyişi hakkında bilgi verdi. Öztürk; “ 4443833  numaralı Evde Sağlık Hizmetleri Ulusal Çağrı Merkezi’nin aranarak başvuru yapılmasının ardından çağrı merkezi ilgili koordinasyon merkezine hastanın bilgilerini yönlendirir. Koordinasyon merkezi hastaya ulaşarak, evde ziyaret eder, ziyaret sonunda hastanın durumu değerlendirilip evde sağlık hizmeti kapsamına alınıp alınmayacağına karar verilir. Son dönem kanser hastaları, palyatif bakım hastaları, ileri derece KOAH gibi  solunum sistemi hastalıkları, alzheimer, felç gibi yürüyemeyen, yaşlı, yatağa bağımlı kendi özel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan hastalar, hizmetten yararlanmak için Evde Sağlık Hizmetleri birimine başvurabilir” dedi.

Denizli’de 2006 yılından bu yana Evde Sağlık Hizmetlerinin kesintisiz devam ettiğini belirten Öztürk; “Evde Sağlık Hizmetlerinde bu güne kadar 22 bin 575 hastaya ulaşıldı. 2019 yılında ekiplerimiz 45 bin 890 ev ziyareti gerçekleştirdi.  Şuan itibariyle 3 bin 836 aktif kayıtlı hastamız mevcut. Yapılan ziyaretlerde Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerimiz ihtiyacı olan bireyleri evinde ve hastanede muayene, tetkik, tedavi ve tıbbi bakımdan rehabilitasyon hizmetlerini yürütmektedir. Hasta ve yakınına sosyal ve psikolojik destekte bulunur. Tanısı konmuş hastanın tedavisini takip eder. Hastanın ilaç, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporlarını düzenler” diyerek Evde Sağlık Hizmetlerinin yürütülmesinde emeği bulunan sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti. 

  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 3.jpg