2021 Yılının İkinci Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulayıcı Eğitimi Başladı...
16 Kasım 2021

  • EĞİTİM NRP 39.jpg
  • EĞİTİM NRP 49.jpg
  • EĞİTİM NRP 13.jpg
  • EĞİTİM NRP 17.jpg
  • EĞİTİM NRP 61.jpg
  • EĞİTİM NRP 74.jpg
  • EĞİTİM NRP 87.jpg
  • EĞİTİM NRP 89.jpg

Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz organizasyonunda, İlimizde doğumda oluşabilecek yeni doğan ölümlerinin en aza indirilmesi noktasında önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programının (NRP) 2021 yılı ikinci eğitimleri düzenleniyor.
Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Halk Sağlığı Başkanlığımız Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda 3 gün sürecek ve 3 grup halinde düzenlenen eğitim programına kamu, özel ve Pamukkale Üniversitesi hastaneleri ve 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde görevli 6 uzman doktor, 8 hekim ve 49 ebe, hemşire, ATT, AABT ile anestezi teknisyeninden oluşan toplam 63 sağlık çalışanı katılıyor. Kurs sorumluluğunu İzmir Dr. Behçet UZ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden Doç. Dr. İlker Günay’ın yürüttüğü eğitimlerde; İzmir ve Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Pamukkale Üniversitesi’nde görevli NRP eğitimcileri tarafından yeni doğanda en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamalar katılımcılara aktarılacak.
Eğitim programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz.Dr. Berna Öztürk; İlimizde 2000 yılından bu yana NRP uygulayıcı ve güncelleme eğitimlerinin gerçekleştirildiğini söyleyerek yeni doğana bağlı ölümlerin önlenmesi amacıyla düzenlenen bu eğitimin öneminden söz etti. Öztürk, eğitim organizasyonunda görev alan başta il dışından gelen eğitim ekibine ve tüm eğitimcilere teşekkür ederek kursiyerlere de başarılar diledi.
Kurs Sorumlusu Doç. Dr. İlker Günay da eğitim süreci ve ele alınacak konular hakkında katılımcılara bilgi verdi. Grup modülü şeklinde 3 gün devam edecek olan uygulamalı eğitim programı sonunda başarılı olan kursiyerlere düzenlenecek törenle sertifikaları verilecek.