Hasta Hakları Eğitiminin 2. Düzenlendi...
30 Kasım 2021

Müdürlüğümüz Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından; Kamu, İlçe Sağlık Müdürlükleri, Entegre Devlet Hastaneleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Özel Hastaneler, Özel Poliklinikler, Özel Tıp Merkezleri, Özel Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin hasta hakları birim sorumluları ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen Hasta Hakları eğitiminin 2. yapıldı.
Eğitimlerde Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Hakan Çabuk, Hemşire Figen Tufan ve Birim Çalışanı Serpil Çengelköylü tarafından Hasta Haklarının Tarihsel Gelişimi, Hasta-Hekim iletişimi, Empati, Beden Dili, Stres Yönetimi, Hasta Hakları Uygulamaları 2014/32 Sayılı Genelge ve Hasta Hakları Biriminde Gözlem ve Uygulamalar konularında bilgi verildi. 2 gün süren eğitim sonunda 32 kişiye katılım belgeleri Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından verildi. Müdürümüz Uz. Dr.Berna Öztürk Hasta Hakları İl Koordinatörü Dr. Hakan Çabuk’a ve katılımcılara teşekkür ederek; “ İnşallah eğitimle birlikte hasta hakları konusunda daha da donanımlı bilgilere sahip olmuşsunuzdur. Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinde hasta ile çalıştığınız kurum arasında köprü kurarak, varsa yaşanan aksaklıkların düzeltilmesinde önemli bir görev üstleniyorsunuz. Hepinizin emeğine sağlık” dedi.