2023 Yılı Bölge ASKOM Toplantısı İlimizde Gerçekleştirildi
21 Haziran 2023

2023 yılı Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı, Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde, Aydın ve Muğla İl Sağlık Müdürlüklerinin katılımıyla Tavas Belediyesi Nihat Zeybekci Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk’ün başkanlık ettiği toplantıya, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Denizli, Muğla ve Aydın illerinin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri, Sağlık Hizmetleri ile Halk Sağlığı Hizmetleri başkan ve başkan yardımcıları, kamu, üniversite, özel hastane ve İl Ambulans Servisi Başhekimleri katıldı.
Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, acil sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırmak adına yapılan ASKOM toplantısına katılımlarından dolayı Denizli, Aydın ve Muğla illerinden gelen ekiplere teşekkür ederek şöyle konuştu: “Ülkemizin yakın zamanda yaşadığı deprem felaketinde ne yazık ki aynı anda birçok il etkilendi ve geniş çapta acil sağlık hizmeti ihtiyacı gelişti. Böyle afet durumlarında acil sağlık hizmetlerinin etkin ve hızlı koordine olmasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İşte bu toplantılar ile hem il içi hem de iller arası acil sağlık hizmetlerimizin verimliliğini artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Daha sonra Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Düzelli’nin sunum yaptığı toplantıda; acil vakalarda telsiz kullanımının daha etkinleştirilmesi, ambulans kazalarının önlenmesi ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için ambulansların trafikte geçiş üstünlüğü kurallarına uyulmasının önemi, Komuta Kontrol Merkezlerinin yeni yazılım sisteminin değerlendirilmesi görüşülürken, İller arası sevklerde etkin koordinasyona yönelik düzenleme ve planlamalarda bulunuldu.
ASKOM toplantısı sonrası Tavas Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil Müzesi ile Tavas Bağ Pazarı Mesire Alanına ziyaretler gerçekleştirildi.
  • ASKOM TOPLANTI 1.jpg
  • ASKOM TOPLANTI 2.jpg