MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ VE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ İŞBİRLİĞİYLE 200 ADET HASTA YATAĞI DAĞITIMI DÜZENLENEN TÖRENLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ..
04 Aralık 2019

Merkezefendi Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğümüz arasında yapılan işbirliğiyle, Evde Sağlık Hizmeti alan ve yatağa bağımlı olarak hayatını devam ettiren hastalar için 200 adet tam donanımlı ve elektrikli hasta yatağı dağıtımı gerçekleştirildi.

Denizli’de özel bir alışveriş merkezinde yapılan dağıtım törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, İl Müdürleri ve hasta yakınları katıldı.

Kurumlararası İşbirliğiyle Sağlık Kalitesini Arttırıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmaya gerçekleştiren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk 2006 yılında Denizli’de ilk kez Evde Sağlık Hizmetlerinin başladığını söyledi  ve süreç hakkında şu bilgileri verdi;  “Evde Sağlık Hizmetlerine ilk başladığımızda hastalar evlerinde yatacak doktorlar, hemşireler sürekli nasıl evlere gidecek diye çok endişeliydik. Hastaların evine gitmeye başlayınca yatağa bağımlı olan o hastaların hastaneye gelerek hizmet almasının çok zor bir durum olduğunu gördük.  Zamanla evde size ihtiyacı olan bir hastanın ayağına hizmeti götürebilmek sağlık hizmeti sunmanın yanında manevi anlamda da bizleri çok tatmin etti. 2006 yılından bu güne kadar Evde Sağlık Hizmetlerinde 17 bin hastanın kaydı oluşmuş.  2016 yılında bin 800 hastaya ulaşmışız.  Şuan da ilimizde 3 bin 500 kayıtlı hastamız var ve bunların ev ziyaretlerini yapıyoruz.  Tabi biz eve gidiyoruz tedavi ve pansuman uyguluyoruz. Zaman içinde yatak ihtiyacımız doğdu. Bu noktada devreye Merkezefendi Belediyemiz girdi. Yapılan protokollerle geçtiğimiz yıllarda bize 200 yatak vermişti. Şimdi 200 yatak daha geliyor.  Hastalarımıza bu yatakların dağıtımını yapacağız.  Denizli’de toplamda 535 yatağa ulaşacağız. Sağlığa olun desteklerinden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizi bir araya getiren ve bu protokolün imzalanmasına vesile olan Sayın Valimiz Hasan Karahan’a da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sağlık Yatırımlarımız Devam Edecek

Törende konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla her vatandaşa ulaşmaya çalıştıklarını ve sağlık alanında da Denizli’de güzel işler yaptıklarını söyledi. Subaşıoğlu: “Merkezefendi Belediyesi olarak birçok sağlık projemizi hayata geçiriyoruz. Bunlara bakacak olursak Merkezefendi Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer alan Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanelerinde doğum yapan annelerimize içerisinde ateş ölçeri, bebek bezi, eğitim kitapçıkları bulunan bebek çantası hediye ediyoruz. Yine İlbade Mahallesinde Aile Sağlık Merkezi’ni hazır hale getirdik. Son iki yıldır 200 adet dağıttığımız ve bugün de 200 adet dağıtacağımız tam donanımlı elektrikli hasta yatağı ile vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Denizli Valisi Hasan Karahan da Denizli’deki merkez ve ilçe belediyelerinin sağlık konusunda çok hassas davrandıklarını her zaman kamu kurumlarına destek olduklarını bu durumun da Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi. Karahan: “ Yatarak hayatını devam ettirmek zorunda olan vatandaşlarımızın en iyi şekilde hayatlarını sürdürmesi için gerek hükümet olarak gerekse illerde kamu kuruluşları olarak çeşitli çalışmalar yapılıyor. Evde Sağlık Hizmetleri de bunlardan en önemlisi. Merkezefendi Belediyesi’nin temin ettiği hasta yatakları da Denizli’de evde sağlık hizmeti alan vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tören sonrasında yataklar ihtiyaç sahiplerine teslim edildi

• MERKEZEFENDİ BLD YATAK DAĞITIMI 2017 7.jpg
  • BERNA ÖZTÜRK MERKEZEFENDİ BLD YATAK DAĞITIMI 2017 12.jpg