Denizli İl Sağlık Müdürlüğümüz, Sağlık-Sen Denizli Şubesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğiyle kadın sağlık çalışanlarına yönelik “Örgütsel Temsil ve Yönetim Temelleri ile Kadınların Statüsündeki Değişim Eğitim Programı” düzenlendi. 3 gün süren eğitimde sağlık çalışanları keyifli anlar yaşadı.
İl Sağlık Müdürlüğümüz, Sağlık-Sen Denizli Şubesi ve GEKA işbirliğinde Sağlık-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu öncülüğünde Merkez ve İlçe sağlık tesislerinde görev yapan kadın sağlık çalışanlarına yönelik 3 günlük “Örgütsel Temsil ve Yönetim Temelleri ile Kadınların Statüsündeki Değişim Eğitim Programı” düzenlendi. Sağlık-Sen Denizli Kadın Kolları Başkanı Gönül Döşeme’nin organizasyonunda düzenlenen programda; katılımcılara; SASAM (Sağlık Sen Stratejik Araştırma Merkezi) Direktörü, Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Akif Özer ve Kişisel Gelişim Uzmanı Rahim Aladağ tarafından ‘Temel Sendikacılık, Kamu Sendikacılığı, 21. yy. Yöneticisi , Yeni Kamu Yönetimi, ‘Liderlik, Stres Yönetimi, Kişisel Gelişim vb.’ konularında eğitimler verildi.
Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, düzenledikleri eğitim ile kadınlara çalıştığı kurumlarda yönetim pozisyonlarında daha aktif görev alma bilinci oluşturmayı ve aldıkları bu görevleri yerine getirebilmeleri için gereken donanımlarını arttırma, kişisel gelişim, stresle başa çıkabilme yeteneği kazandırmayı amaçladıklarını söyleyerek şöyle konuştu: “Kadınların her alanda olduğu gibi sendikalarda da güçlü bir şekilde yer almasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kadın sağlık çalışanlarımıza yönelik böyle bir eğitim düzenledik. Eğitim yolculuğumuzda bizlere destek veren başta Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş ve yönetimine, Merkez Sağlık-Sen Kadın Komisyonu Başkanımız Burcu Özcan ve yönetimine, Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk’e, Kalkınma Bakanlığı’na ve GEKA’ya teşekkür ederiz” dedi.
Sağlık alanında kadın çalışanların oranının yüksek olduğunu belirten İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk ise buna doğru orantıda kadınların yönetici konumunda da çokça yer alması gerektiğini belirtti. Öztürk: “Toplumsal hayatın içinde birçok rol ve sorumluluk üstlenen kadınlarımızın çalışma hayatlarında da ne kadar başarılı olduklarını son yıllarda görüyoruz. İş yaşamında başarılı olan kadınlarımıza aynı şekilde yönetim pozisyonlarında da daha çok yer verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle Müdürlük olarak Sağlık-Sen Denizli Şubesi ve GEKA işbirliğinde kadın sağlık çalışanlarımızın yönetimlerde daha etkin yer alabilmesi adına donanımlarını arttırıcı ve liderlik vasıflarını ön plana çıkaran böyle bir eğitim programı düzenledik. Bu eğitimler ile kadınlarımızı çalışma hayatında daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kadınlarımızın çalışma hayatında güçlenmesi ülkemizin de gücüne güç katacaktır. Bu anlamda eğitime katılan tüm kadın sağlık çalışanlarımızı kutluyor, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Sağlık Sen Denizli Şubesi Yönetimimize ve GEKA’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.