DİJİTAL HASTANE VE E –NABIZ ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Sağlık Bakanlığı Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen HIMSS EMRAM Seviye 6 ve Seviye 7 hedeflerine ulaşılabilmesi için Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Dijital Hastane Değerlendirme Çalıştayı ile birlikte ve E – Nabız Eğitimi düzenlendi.

Hastanelerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen HIMSS EMRAM Seviye 6 ve Seviye 7 hedeflerine ulaşabilmesi için düzenlenen Dijital Hastane Değerlendirme Toplantısı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli ile birlikte Afyon, Aydın, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerindeki hastanelerin yöneticileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştay Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’deki kamu hastanelerinin tamamının HIMSS EMRAM Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek Türkiye’de bir ilke imza attığının altını çizdi. Öztürk; “ Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta gelişim ve dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda Dijital Hastane çalışmalarını ilimizde bulunan 10 kamu hastanesinde başlattık.  Bu kapsamda tıbbi süreçlerde bilim teknolojilerini azami düzeyde kullanmaya başladık. Bu sayede tüm tıbbi cihazlar otomasyon sistemi ile entegre edildi, hastanelerde kağıt kullanımı asgari seviyeye indirildi, mobil uygulamalar hayata geçirildi, hasta tedavilerinde oluşabilecek insan hatalarının önüne geçebilecek klinik karar destek sistemleri uygulamaya konuldu. Bu uygulamaları hiçbir ekstra harcama yapmadan mevcut kaynaklarımız kullanılarak yapıldı.   Bu çalışmalar sonunda ilimizde bulunan 10 hastane aynı anda Dijital Hastane Seviye 6 ünvanını alarak, Türkiye’de bir ilke imza attı. Bu başarıda büyük emeği bulunan tüm sağlık çalışanlarımızı tekrar tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte hastanelerimizin HIMSS EMRAM Seviye 7’yi alması için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün konuşmasının ardından Medipol Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi HIMMS Türkiye Direktörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse tarafından 2017 yılında yürütülen HIMSS çalışmaları ile 2018 yılında HIMSS EMRAM Hedeflerimiz ve Yol Haritası, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nden Esra Zehir tarafından Dijitalleşme Süreci ve Hedeflerimiz, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu tarafından HIMSS Seviye 6 süreci, Köyceğiz Devlet Hastanesi’nden Uz. Dr. Şeniz Ayturan tarafından da Köyceğiz Devlet Hastanesi HIMSS Seviye 6 süreci konulu sunumlar gerçekleştirildi.

SUNUMLAR
Berna Öztürk_Himss sunum.pptx