ÖZTÜRK, KALE İLÇESİ’NDE SAĞLIK HİZMETLERİNİ İNCELEDİ

• KALE İNCELEME ZİYARETLER 3.jpg
  • KALE İNCELEME ZİYARETLER ASİ 1.jpg
  • KALE İNCELEME ZİYARETLER ASİ 2.jpg

İlçe ziyaretlerine devam eden Denizli İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk’ün bugün ki durağı Kale İlçesi oldu. Kale Devlet Hastanesini ziyaret eden Öztürk’e sırasıyla Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı, Hastane Başhekimi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu Sorumluları tarafından 2017-2018 yıllarının karşılaştırmalı sağlık hizmetleri değerlendirilmesinin yapıldığı sunumlar gerçekleştirildi.

Ziyarette İlçenin birinci basamak, ikinci basamak ve acil sağlık hizmetleri hakkında bilgi verilerek, 2017-2018 yılları karşılaştırıldı, 2019 yılı için yapılması öngörülen hizmet ve projeler istişare edildi. Kale Devlet Hastanesi’nde 2018 yılında uzman hekim sayısının artmasının muayene sayılarını yükselttiği, vatandaşların Merkeze gitmeden kendi İlçelerinde muayene olmalarının olumlu geri dönüş olarak yansıdığı değerlendirilerek 2019 yılı için planlanan yeni hizmetler hakkında bilgi verildi. Yine aile hekimlerinin ve aktif hizmet veren sağlık evlerinin çalışmaları değerlendirildi, sorunlar görüşüldü, özellikle bölgede kanser tarama oranlarını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Tadilat gerektiren sağlık evleri istişare edilerek 2019 yılı bakım onarım tespitleri yapıldı.

Kale Aile Sağlığı Merkezi ve Kale 1 Nolu 112 Acil Sağlık İstasyonu’nu ziyaret eden İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, yerinde incelemeler yaptı, çalışanlar ile görüştü, yürütülen sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.