ÖZEL HASTANELER HİZMET DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk’ün başkanlığında Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız koordinasyonunda Özel Hastane Mesul Müdürleri katılımı ile ‘Hizmet Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı.

Toplantı; İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk Başkanlığında; Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Düzelli, Birim Sorumluları, Özel Hastane Mesul Müdürleri katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüzde yapıldı.

Yataklı Tedavi Kurumları genel bilgiler, Acil Sağlık Hizmetleri, USS Veri Gönderim Oranları, SKS Puanları (2017-2018), Beyin Ölümü Kadavra Bağış Sayıları, Özel Hastaneler Denetimi, Ruhsata Esas Denetimler konularının görüşüldüğü toplantıda Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi Sorumlusu Uz. Dr. Emel Dikbaş tarafından da İşitme Tarama Programı konusunda sunum yapıldı. Sunumun ardından Sağlık Bakanlığımızca görevlendirilen Ulusal Bebek Dostu Hastane Değerlendirme Ekibi tarafından Aralık 2018’de yapılan denetimlerde tekrar değerlendirilen ve başarılı bulunan Bebek Dostu Hastanelere teşekkür belgeleri, yine yer değişikliği ve yeni açılması nedeniyle sıfırdan denetimden geçen Özel Tekden, Özel Sağlık ve Özel Denipol Hastanelerine sertifikaları İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından verildi.

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, Sağlık Bakanlığımız bazında Denizli ili sağlık hizmeti ve verileri denildiğinde İlde bulunan kamu ve özel sağlık tesislerinin hepsinin değerlendirildiğini belirterek hizmet kalitesi ve Bakanlık kriterlerinin yerine getirilip getirilmediğinin ve eksikliklerin tespit edilip karşılıklı değerlendirilebilmesi için belli aralıklar ile toplantı yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti ve toplantıya katılımları ve ilgileri için Özel Hastane Mesul Müdürlerine teşekkür etti. 2004 yılından beri Bebek Dostu il ünvanına sahip Denizli’nin bu ünvanını devam ettirdiğini Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı kapsamında ilimizde mevcut üniversite, kamu, özel hastanelerimiz ve Aile Hekimlerinin yüzde 98’inin bebek dostu ünvanına sahip olduğunu söyleyen Öztürk son yapılan denetimlerde gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı hastaneleri tebrik ederek şöyle konuştu: “Bakanlığımız tarafından yapılan son denetimde özel hastanelerimizin değerlendirmelerinin çok iyi olmasından dolayı Bakanlığımız tarafından kendilerine verilmesi uygun bulunan teşekkür belgelerini takdim etmekten çok mutlu oldum. Yine bu ünvana sahip olmalarına rağmen yer değişikliği nedeniyle tekrar denetimden geçen Özel Tekden ve Özel Sağlık hastanelerimiz ile yeni açılmasından dolayı ilk kez bu denetime tabi tutulan Özel Denipol Hastanesi’ne sertifikalarını bugün teslim ettik. İnşallah tüm bu değerlendirmelerden sonra Altın Bebek Dostu İl ünvanını almayı hedefliyoruz. Denizli’de halkımıza kaliteli ve iyi bir sağlık hizmeti verebilmek adına kamu, özel ve üniversite olarak hepimizin sorumlulukları yüksek ve bu sorumluluk bilinciyle sağlık hizmeti sunumunda Bakanlığımızın kriterleri doğrultusunda iyi bir işbirliği yürüterek İlimizde çok güzel hizmetler ortaya koyacağımıza da inanıyorum” diye konuştu.

• 2019 ÖZEL HASTANELER TOPLANTISI 13.jpg
  • 2019 ÖZEL HASTANELER TOPLANTISI 21.jpg