BEBEK DOSTU ÜNVANI ALAN SAĞLIK TESİSLERİNE SERTİFİKALARI TESLİM EDİLDİ

1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından ‘Bebek Dostu Ünvanı’ almayı hak eden Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Merkezefendi ve Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezleri ile Tavas ve Acıpayam İlçe Sağlık Müdürlüklerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen programa; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Dr. Aytekin Polat, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Yönetimi, Merkezefendi, Pamukkale, Tavas ve Acıpayam İlçe Sağlık Müdürleri, Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanları ile birim sorumluları katıldı. İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesi amacıyla Sağlık Bakanlığınca yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında değerlendirilmeden geçen ve başarılı bulunan sağlık kuruluşlarına sertifikalarını teslim etti.

İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk, gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı katılımcılara teşekkür ederek sertifikalarını tebrik etti. İl geneli yürütülen çalışmalar neticesinde bu yıl “Altın Bebek Dostu İl Plaketi”ni de Denizli’ye kazandırdıklarını belirten Öztürk, anne sütünün önemi, anne ve bebek sağlığı çalışmalarına aynı özenle devam edeceklerini ifade etti.

• BEBEK DOSTU SERTİFİKA 6.jpg
  • BEBEK DOSTU SERTİFİKA 3.jpg